onsdag den 22. august 2012

Grøfter og doodles

Så gik den dag. Man kan nå meget, hvis man tager sig en lille smule sammen. Det blev til en hel del læsning og fordybelse i diagrammer og tal i "Småungar & Medier". Tal kan føre til mange tanker: hvis så mange mener sådan, hvordan giver det sig udtryk i...m.m. Jeg kan ikke lade være med at tænke på at undersøgelsen kun er 2 år gammel, men hvis den samme undersøgelse blev lavet i dag, havde børnenes mediebrug sikkert allerede ændret sig.

Så var der foredrag med Jeppe Bundsgaard på Teaterbygningen om "IT og undervisningsdifferentiering". Vi blev bl.a. præsenteret for en anden udgave af Blooms taksonomi nu kaldet læringsniveauer:
  • Skabe og konstruere
  • Vurdere og kritisere
  • Analysere og fortolke
  • Forstå og anvende
  • Huske og regelfølge
Han advarer om, at vi ikke må falde i teknologifetichismegrøfter og blive så begejstrede over teknologien, at vi glemmer at overveje, om den kan bidrage med noget fornuftigt til undervisningen og læringen.
Jeg fristes i den forbindelse til at omskrive et gammelt slogan: "Spørg ikke hvad teknologien kan gøre for didaktikken, men hvad didaktikken kan gøre for teknologien". Det er måske lidt søgt...

Så hjem til mere læsning. Det blev ikke til meget "leg" ved computeren i dag, men jeg nåede da lige at lave en "doodle" til nogle venner. Det er altså et godt redskab, hvis man gerne vil lave en aftale om at mødes uden at bruge oceaner af tid på mails og sms'er om, hvornår det kan blive. Man går bare ind på www.doodle.com, laver en meningsmåling (pol) og sender linket til dem, man vil invitere. Så er det bare at vente på svar.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar